Welkom
Nieuws
De Egmonden
Over de Stichting
Huys Egmont
Geestgronden
Activiteiten
Slotfestijn
Archieven
Historisch Kadaster
Webshop
Links
Contact

Geestgronden

Doelstelling. Stichting Historisch Egmond geeft sinds 1994 het tijdschrift Geestgronden uit met als doel het vastleggen en verspreiden van kennis over het Egmondse verleden van de prehistorie tot heden. Iedere jaargang telt 4 nummers waarvan deel 2 en 3 gecombineerd in een dubbelnummer. Nummer 1 verschijnt in het voorjaar, nr. 2/3 in de zomer en nr. 4 in de winter.

Bewaarboekjes. Geestgronden zijn handzame, prettig leesbare bewaarboekjes, geschreven door Egmond-liefhebbers. Historische beschrijvingen van onze roemruchte geschiedenis, maar ook veel verhalen van Egmonders over vroeger, geïllustreerd met oude foto’s.

Enthousiast geworden? De boekjes, die geheel door vrijwilligers worden samengesteld en verspreid, komen nu al bij ruim 920 donateurs in de bus. Wanneer u overweegt om zelf iets te schrijven, neem dan eens contact op met een van de redactieleden.

Meest recente nummer. In het meest recente nummer, jaargang 23, nr. 4, december 2016, komen de volgende onderwerpen en rubrieken aan bod:

1. Inhoud

2. Van de redactie

3. Burgemeester blijkt boef na bonnetjes-affaire
   door A. Bakker

4. Willem Laroij
    door R. Leijen    
   
5. Het Huis 'Tijdverdrijf'
    door I. Wladimiroff

7. Kort nieuws

 

 
Waar verkrijgbaar? De nieuwste Geestgronden is te koop voor € 6,80 in Egmond aan Zee bij boekhandel Dekker, Voorstraat 141 en in Egmond-Binnen aan de Herenweg 47 bij Apeldoorn Electro.

De meeste oude nummers zijn nog via SHE verkrijgbaar. Zie daarvoor onze aparte Geestgronden-pagina in de webshop. In de zomermaanden staan wij op de markt tijdens het Hoeverdorpsfeest, de Egmondse Visserijdag in Egmond aan Zee en Egmond-Op-Zijn-Kop in Egmond Binnen. Ook dan zijn oude en nieuwe uitgaven te koop, evenals op de jaarlijkse donateursavond. Bij exposities kunt u op zondagmiddag in het Historisch Informatie Centrum terecht.

Oude en nieuwe nummers van Geestgronden te koop:

Jaargang 1 t/m 10; per deeltje € 4,50
Jaargang 1 t/m 10; per 5 delen € 20,00
Jaargang 1 t/m 10; per 10 delen € 37,50

Jaargang 11 t/m 16; per deel € 5,50
Jaargang 11 t/m 16; per 5 delen € 26,25
Jaargang 11 t/m 16; per 10 delen € 50,00

Jaargang 17 t/m 22; per deel € 6,80
Donateurs betalen voor deze jaargangen € 5,50 per deel
(Deze prijs geldt alleen op de markten en in het HIC)

Themanummer 2007 Gerrit Zentveld € 1,00

Oude Geestgronden over? Mocht u oude nummers van Geestgronden kwijt willen, neemt u dan contact op met een van de bestuurs- of redactieleden of kom ermee naar het bezoekerscentrum of de markt.


WWWhistorischegmond.nl
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


  Sitemap            Disclaimer            e-Mail webmaster © Stichting Historisch Egmond. Geadviseerde schermresolutie 1024x768.
Overname van gegevens alleen na overleg èn met verwijzing naar www.historischegmond.nl.
Oude ansichtkaarten met dank aan Foto Jonker.