Welkom
Nieuws
De Egmonden
Over de Stichting
Huys Egmont
Geestgronden
Activiteiten
Slotfestijn
Archieven
Historisch Kadaster
Webshop
Links
Contact

Historisch Informatiecentrum is HUYS EGMONT geworden

Het voormalig Historisch Informatiecentrum is de afgelopen maanden door vrijwilligers van Stichting Historisch Egmond volledig omgebouwd en ingericht als gezellig bezoekerscentrum. Je kunt er van alles vinden over de eens zo machtige familie Van Egmond en hun stamslot, het Slot op den Hoef. Het indrukwekkende kasteel werd geroemd als de grootste en schoonste burcht van Holland. Naast deze boeiende - door Jos Hof samengestelde - expositie, zijn er ook twee zalen ingericht met wisselexposities: Zo kunt u deze winter alles te weten komen over de schilders van de Egmondse School en hangen er prachtige tekeningen van het kasteel, gemaakt door kinderen van de St. Jozef-school en de Boswaidschool.

   

Zaal 2 is ingericht voor het houden van lezingen, presentaties en filmvertoningen en deze zaal alléén is al een bezoek aan Huys Egmont waard: Er is geen andere plek ter wereld, waar u zo’n grote en mooie weergave van het Slot op den Hoef kunt vinden: Maar liefst 21 vierkante meter kasteel zorgt ervoor dat Egmond na 444 jaar eindelijk haar grootste en schoonste burcht terug heeft!

Huys Egmont is zowel een informatiepunt voor toeristen en passanten als een ontmoetingsplek voor bewoners: Er is geen mooiere plek om rustig even bij te komen, wat te kletsen of even wat te lezen, dan aan een tafeltje met het geweldige uitzicht over de slotfundamenten en de Slotkapel. Aangesloten op alle bestaande fiets-, wandel- en kanoroutes is het centrum een welkome aanvulling op het toeristisch aanbod in de gemeente Bergen.

Huys Egmont is ieder weekend van 14:00u tot 17:00u geopend, maar ook doordeweeks kunt u er regelmatig terecht. Ziet u de vlaggen buiten hangen? Loop dan gerust even naar binnen en geniet van de indrukwekkende historie van het Slotkwartier of van een lekker kopje koffie.

Voor meer informatie en de actuele agenda kijkt u op www.huysegmont.nl
 


WWWhistorischegmond.nl
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Sitemap            Disclaimer            e-Mail webmaster © Stichting Historisch Egmond. Geadviseerde schermresolutie 1024x768.
Overname van gegevens alleen na overleg èn met verwijzing naar www.historischegmond.nl.
Oude ansichtkaarten met dank aan Foto Jonker.