Welkom
Nieuws
De Egmonden
Over de Stichting
Huys Egmont
Geestgronden
Activiteiten
Slotfestijn
Archieven
Historisch Kadaster
Webshop
Links
Contact

Vacatures

Stichting Historisch Egmond draait op vrijwilligers. Mensen zoals u en ik, die iets hebben met Egmond, met haar rijke geschiedenis of mensen die gewoon tijd over hebben, gepensioneerd zijn bijvoorbeeld en die met deze vrije tijd iets voor onze samenleving willen doen. "Ja maar dat schept verplichtingen en dan houd ik geen vrije tijd meer over", is iets wat velen denken. Dat is echter onjuist. U bent namelijk vrijwilliger op vrijwillige basis! U kunt iets doen voor ons wanneer het u zelf uitkomt.

Hieronder ziet u een lijst van taakomschrijvingen, onze 'vacaturebank'. Voor de meeste functies stellen we weinig eisen: We zoeken alleen wel gemotiveerde vrijwilligers. Er moet affiniteit zijn met de historie van de Egmonden. Feitelijke kennis van de historie is mooi meegenomen, maar lang niet bij alles een voorwaarde!

Heeft u zin en tijd om individueel of in een gezellige groep als vrijwilliger bij ons aan de gang te gaan, aarzel dan vooral niet en meld uzelf hier via de e-mail aan door op de betreffende functie te klikken.

ALGEMEEN:
Voor algemene zaken willen wij altijd vrijwilligers achter de hand hebben. Denk aan bezorging van Geestgronden of het assisteren bij markten en/of exposities. Aantal uren per maand: Zelf in te delen. Eisen: geen.

ARCHIEF:
De werkgroep Archief is op zoek naar mensen die willen helpen bij het indexeren van complete jaargangen van het 'Contact met de Egmonden'. Aantal uren per maand: Zelf in te delen/in overleg. Kan in groepsverband of eventueel individueel in eigen huis gebeuren. Eisen: geen.

BEELD & GELUID:
De werkgroep Beeld & Geluid is op zoek naar vrijwilligers die oude foto's willen inscannen. Aantal uren per maand: Zelf in te delen. Eisen: In bezit van eigen scanner en relevante computerkennis.

Tevens zoeken wij mensen die willen helpen met het beheren en beschrijven van de inhoud van onze beeldbank (beeldbankegmond.nl). Aantal uren per maand: Zelf in te delen. Eisen: Goede kennis van Egmond tussen 1900 en nu, relevante computervaardigheden.

Ook zoeken wij amateur fotografen: vrijwilligers die foto's willen maken van Egmonders, Egmondse gebeurtenissen en bijvoorbeeld straten in Egmond. Aantal uren per maand: Zelf in te delen. Eisen: Affiniteit met fotografie, in bezit van eigen camera.

De afdeling Geluid wil graag oudere Egmonders interviewen en hun verhalen vastleggen in digitale geluidsbestanden. Eventueel kunnen deze bestanden later uitgewerkt worden als tekstbestand, maar dat kan ook door anderen worden gedaan. Aantal uren per maand: Zelf in te delen. Eisen: moet gezellig kunnen kletsen.

HUYS EGMONT
Voor ons bezoekerscentrum Huys Egmont - tegenover de slotfundamenten in Egmond aan den Hoef - zijn wij op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om op dagen dat we open zijn bezoekers te ontvangen en van informatie te voorzien. Gastheer/gastvrouw is altijd een populaire vrijwilligersactiviteit, maar als u zich bij de groep aan wilt sluiten, bent u van harte welkom. U kunt dan eerst eens een keertje meedraaien en er zo langzaam ingroeien.

ONDERHOUD:

Voor het kleine onderhoud aan ons pand, zowel binnen als buiten, kunnen wij altijd enthousiaste mensen gebruiken die een paar keer per jaar de handen uit de mouwen willen steken. Denk niet aan grote verbouwingen, maar eerder aan een sopbeurt en kleine reparaties. Aantal uren per maand: Op oproep basis, zelf in te delen. Eisen: geen.

REDACTIE GEESTGRONDEN:
Kunt u een leuk verhaal schrijven naar aanleiding van een leuk idee, een enkele foto, of een gekozen thema? Dan is de redactie van Geestgronden wellicht iets voor u. Drie maal per jaar verschijnt het blad dat in de  Egmonden en omgeving altijd enthousiast wordt ontvangen en ook in de winkels gretig aftrek vindt. Wilt u helpen de boeiende Egmondse historie te verwoorden en levend te houden? Meldt u dan nu aan en versterk ons redactieteam. Aantal uren per maand: Zoveel u wilt, zelf in te delen, maar deadline is deadline. Eisen: Goede beheersing van de Nederlandse taal, serieus en gevoel voor journalistiek.


WWWhistorischegmond.nl
 


 


  Sitemap            Disclaimer            e-Mail webmaster © Stichting Historisch Egmond. Geadviseerde schermresolutie 1024x768.
Overname van gegevens alleen na overleg čn met verwijzing naar www.historischegmond.nl.
Oude ansichtkaarten met dank aan Foto Jonker.