Welkom
Nieuws
De Egmonden
Over de Stichting
Huys Egmont
Geestgronden
Activiteiten
Slotfestijn
Archieven
Historisch Kadaster
Webshop
Links
Contact

Werkgroepen

Al sinds haar oprichting verleent Historisch Egmond onderdak aan diverse werkgroepen waarin vrijwilligers individueel of gezamenlijk onderzoek doen, archieven aanleggen en onderhouden, informatie vastleggen in woord en beeld, maar ook bijvoorbeeld onderhoud plegen aan ons onderkomen. Hieronder een overzicht van wat er zoal bij Historisch Egmond gedaan wordt:

Werkgroep Tweede Wereldoorlog:
O.l.v. Rob Leijen wordt informatie en foto's verzameld om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de jaren '40-'45. Ook worden af en toe rondleidingen georganiseerd langs de restanten van de oorlog, waarbij ook vliegveld Bergen wordt bezocht. Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u mailen.

Werkgroep Derper dialect:
Onderzoek naar en vastleggen van het Derper dialect in een woordenboek en tevens verzamelen van Derper bijnamen, hun dragers en bijbehorende verklaring. Voor meer informatie kunt u mailen.

Werkgroep Beeld & Geluid:
Deze werkgroep houdt zich niet alleen bezig met het verzamelen van oud foto en filmmateriaal, ook worden straten, huizen, personen en andere interessante zaken vastgelegd op foto en film om zo weer 'oud materiaal voor de toekomst' te creëren. Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u mailen.

Werkgroep Archief:
Het betreft hier het indexeren van reeds aanwezige stukken, zoals bijvoorbeeld vele jaargangen van het 'Contact met de Egmonden' en het aanschaffen van nieuwe stukken voor het archief. Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u mailen.

Werkgroep Archeologie:
Gesteund door lokale en regionale archeologen lopen vrijwilligers mee met opgravingen en bodemonderzoeken rondom de Egmonden. Bodemvondsten worden in kaart gebracht en verslagen worden gemaakt met als doel inzicht te krijgen in de samenleving uit lang vervlogen tijden. Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u mailen.

Werkgroep Historisch Onderzoek:
Wilt u zelf onderzoek doen naar bijvoorbeeld uw voorouders of de historie van uw woning dan zijn er altijd vrijwilligers bereid om u op weg te helpen en u eventueel te assisteren. Ook kunnen wij u wegwijs maken bij online onderzoek of bij een bezoek aan een regionaal archief. Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u mailen.

Werkgroep Onderhoud:
Historisch Egmond mag van de gemeente gebruik maken van een prachtige historische locatie tegenover de slotfundamenten in Egmond aan den Hoef. Uiteraard brengt dit gebruik ook het noodzakelijke onderhoud met zich mee en dat wordt verzorgd door de werkgroep Onderhoud. Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u mailen.

Redactie Geestgronden:
De vrijwilligers van de redactie schrijven niet alleen zelf artikelen, ze verzamelen ook beeldmateriaal en geven vorm aan ons tijdschrift Geestgronden. Er wordt gefotografeerd, geďnterviewd en ook worden ingezonden artikelen geredigeerd. Drie maal per jaar zorgt de redactie dat Geestgronden bij u in de bus ligt. Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u mailen.


WWWhistorischegmond.nl
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Sitemap            Disclaimer            e-Mail webmaster © Stichting Historisch Egmond. Geadviseerde schermresolutie 1024x768.
Overname van gegevens alleen na overleg čn met verwijzing naar www.historischegmond.nl.
Oude ansichtkaarten met dank aan Foto Jonker. Tekening met dank aan Leo Stork.